حرکت محتاطانه کشورهای عربی به سوی  رمزارزها

بیشتر کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس، با احتیاط به سمت سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال پیش می‌روند؛ در میان این کشورها، امارات بیشتر از دیگر کشورها از رمز ارزها استقبال کرده است.

به گزارش تحریریه تارنمای «الخلیج اونلاین» امارات در بخشی از گزارش خود درباره سرمایه گذاری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در زمینه رمز ارزها با هدف تنوع بخشی به اقتصاد خود نوشت، طی سال های گذشته پس از اینکه ارزش رمز ارزها از میلیاردها دلار فراتر رفته است.

رمزها ارزها توانسته اند با قدرت خود را مطرح کنند و اکنون بسیاری از سرمایه گذاران بزرگ جهانی و دولت ها در زمینه رمز ارزها سرمایه گذاری می کنند. با وجود اینکه بسیاری از کشورها رمز ارزها به ویژه رمز ارزهای گران قیمت و مشهور نظیر «بیت کوین» را تحریم کرده اند بازهم این موضع مانع از رشد ارزش بیت کوین نشد. این نشان می دهد که این رمز ارز در سال های آینده به منبع مهمی سرمایه گذاری تبدیل خواهد شد.

به نوشته تارنمای الخلیج اونلاین، تحلیلگران پیش بینی کرده اند که ارزش بیت کوین در کوتاه مدت از ۵۰ هزار دلار به بالای ۱۰۰ هزار دلار برسد. ارزش رمز ارزها در بازارها از آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی تا اکتوبر گذشته به میزان ۸۶ درصد افزایش یافته است. 

تارنمای الخلیج اونلاین درباره موضع کشورهای شورای همکاری خلیج فارس درباره رمز ارزها و احتمال سرمایه گذاری این کشورها در زمینه رمز ارزها با هدف تنوع بخشی به اقتصاد خود و فاصله گرفتن از بخش تولیدات نفتی نوشت: هیچ یک از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اکنون در زمینه رمز ارزها سرمایه گذاری نمی کنند. موضع این کشورها درباره رمز ارزها متفاوت است. برخی از این کشورها اقداماتی را برای تسهیل معاملات در این زمینه در پیش گرفته اند و برخی دیگر رمز ارزها را تحریم کرده اند و به شهروندان خود در زمینه معامله به وسیله رمز ارزها هشدار داده اند. 

به نوشته تارنمای الخلیج اونلاین، در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس امارات بیشتر از دیگر کشورها از رمز ارزها استقبال کرده است. این کشور بر پایه داده های شرکت «CryptoHead» در ژوئن ۲۰۲۱، در رتبه نخست خاورمیانه و پانزدهم جهانی برای پذیرش ارزهای دیجیتال قرار گرفت. امارات برپایه عواملی ازجمله تعداد دستگاه های خودپرداز ارزهای دیجیتال در کشور، سهولت دسترسی به آنها، قوانین حقوقی درباره مالکیت ارزهای دیجیتال و میزان استفاده از آنها در بانک ها، شمار جستجوهای آنلاین برای ارزهای دیجیتال، امتیاز ۵.۶۴ را در شاخص آمادگی کسب کرد.

در حال حاضر یک دستگاه خودپرداز برای ارزهای دیجیتال در امارات وجود دارد و جستجو برای ارز دیجیتال از طریق گوگل در این کشور بالغ بر ۱۴ هزار و ۸۳۶ جستجو در سال به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.

 در قطر، اعمال مالیات بر ارزهای دیجیتال و نوسانات شدید این ارزها مانع از سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری ملی قطر در این زمینه می شود. «منصور بن ابراهیم آل محمود» مدیر عامل سازمان سرمایه گذاری قطر در بیانیه ای مطبوعاتی در ژوئن ۲۰۲۱ گفت: صندوق سرمایه گذاری قطر به جای ارزهای دیجیتال، بر ادامه افزایش سرمایه گذاری در آسیا و ایالات متحده تمرکز خواهد کرد، زیرا قطر به دنبال متعادل کردن تمرکز ارزهای اروپایی در سبد خود است. 

بانک مرکزی بحرین هم ماه مه ۲۰۲۱ یک پروژه آزمایشی برای ارائه راه‌حل‌های پرداخت فوری برون مرزی برای بهره‌گیری از برجسته‌ترین فناوری‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال راه‌اندازی کرد. این فرآیند منجر به پرداخت سریع‌تر منابع می‌شود و خریداران در بازه‌های زمانی کوتاه‌تری پرداخت‌های خود را بدون نیاز به نگه‌داشتن وجوه اولیه انجام می‌دهند. در ژانویه گذشته، بانک مرکزی بحرین مجوزی به بورس ارزهای دیجیتال «مونا کوین» اعطا کرد.

در کویت و عمان هم مقامات این دو کشور همواره  به شهروندان خود در مورد معامله با ارزهای دیجیتال هشدار می دهند. 

تارنمای الخلیج اونلاین درباره احتمال سرمایه گذاری کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره رمز ارزها نوشت: این شاخص‌ها نشان از آن دارد که بیشتر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به دلیل ترس از حملات هکرها و تداوم نوسانات بازارهای این ارزها، با احتیاط به سمت سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال در سال‌های آینده پیش می‌روند.

«اورهان آزاد» تحلیلگر بازار رمز ارزها در این زمینه اظهار داشت آینده از آن رمز ارزها است و بیشتر کشورهای دنیا به این عرصه ملحق خواهد شد و دور از ذهن نیست که این ارزها در آینده جای ارزهای واقعی را بگیرند. در آغاز شمار اندکی از مردم از رمز ارزها استقبال کردند اما اکنون میلیون ها تن در این این زمینه سرمایه گذاری می کند و حجم معاملات با این رمزارزها به ۲ ترلیون دلار رسیده است. از این رو تاکید می شود که رمز ارزها آینده درخشانی دارند و بیشتر کشورها میلیاردها دلار در این زمینه سرمایه گذاری خواهند کرد.

بر این اساس کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هم طی سال های آینده با هدف تنوع بخشی به اقتصاد خود در زمینه رمز ارزها سرمایه گذاری خواهند کرد و این ارزها به منبع مهم در آمدهای مالی این کشورها تبدیل خواهد شد.

پایان/

۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۵
کد خبر: 14794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =